document book brush bulb food search facebook envelope

Vuosijuhlat

Juhlat ovat tärkeitä lapsille ja usein niitä odotetaan malttamattomina. Valmistelemme ja juhlimme yhdessä lasten  kanssa päiväkodissa vuoden kierron juhlia. Sadonkorjuujuhla, lyhtyjuhla, adventin aika, Joulu, kevätkarnevaalit ennen hiihtolomaa,  pääsiäinen ja vappu. Vanhemmille suunnattuja juhlia ovat kevät- ja joulujuhlat.

SADONKORJUUJUHLA

Sadonkorjuujuhla aloittaa perinteisesti juhlakauden heti syksyllä. Silloin juhlitaan lasten kanssa luonnon antamaa satoa. Kotoa voi tuoda satoa kuten porkkanoita, perunoita yms. juhlapöydälle, josta keittiö sitten loihtii mahdollisesti syksyisiä herkkuja.

LYHTYJUHLA

Lyhtyjuhlaan askarrellaan lasten kanssa lyhtyjä esim. lasilyhtyjä. Lapset saavat kulkea lyhtyjen kanssa ja laulaa perinteisiä lyhtylauluja. Juhla juhlitaan lasten kanssa.

ADVENTTIJUHLA

Adventtijuhla juhlitaan lasten kanssa yhdessä. Kasvattajat tekevät havuista spiraalin isoon saliin. Spiraalin keskellä palaa yksi iso kynttilä. Lapset käyvät yksitellen aikuisen kanssa hakemassa omaan kynttiläänsä valon isosta kynttilästä ja asettavat oman kynttilänsä havuspiraalin varrelle tuomaan valoa. Juhla on tunnelmallinen. Pimeä sali, jossa vain kynttilät antavat lapsille ja aikuisille valoa, sekä rauhallista soittoa lyyralla tai viululla.

JOULU

Joulu on odotuksen aikaa. Lasten kanssa sytytämme aamupiirissä kynttilän adventtisunnuntaiden mukaan ja kerromme lapsille tarinaa mm. Marian pikku aasista. Tähdet laskeutuvat satupöydän ylle, jota pitkin enkeli laskeutuu tallin luokse. Joulujuhlaan kutsutaan mukaan myös vanhemmat.

KEVÄTKARNEVAALIT

Kevätkarnevaaleja vietetään yhdessä lasten kanssa. Karnevaaleihin kuuluu menoa ja meininkiä. Koko talo on puettu karnevaalitunnelmaan henkilökuntaa myöten. Lapset saavat myös pukeutua naamiaisasuihin.

PÄÄSIÄINEN

Pääsiäistä vietetään lasten kanssa kauniin pääsiäispuutarhan kautta. Puutarha rakennetaan isoon saliin, jonne jokainen lapsi pääsee yksitellen aikuisen kanssa. Lapsi aloittaa matkansa kivikkoisesta polusta ja päätyy kauniin vehreään kevääseen. Lapselle annetaan lopuksi oma Narsissi, lupauksena kevään tulosta.

VAPPU

Vappua juhlitaan ryhmäkohtaisesti lasten kanssa. Keittiö on tarjonnut vappusimaa ja muita vappuherkkuja.